Видеорегистратор за кола

Видеорегистраторите са изключително популярни уреди,нашумели през последните няколко години. Те са известни също така като камера за кола или DVR. Представляват уред, който се поставя в автомобила, и служи за заснемане и записване на пътя. Заснетите видеа могат да послужат за изясняване на дадени обстоятелства, доказателство при инциденти, контрол, сигурност и  защита. DVR-ите бяха нашумели с хилядите клипове, качени най-вече от руските потребители, от където те бяха скоростно разпространени по целия свят. Въпреки, че не са задължителни, камерите за коли са устройства, които ще ви донесат доста ползи. Със записите от тях може да регистрирате и предоставите точни кадри от даден инцидент, да докажете невинност, да докажете  престъпление, кражба или повреда на автомобила ви, дори, когато не сте в него. Видеорегистратори се поставят от много работодатели, с цел контрол над служителите и техните действия през работните часове.

videoregistrator za kola

Видеорегистраторите работят на прост принцип – те се поставят на стъклото или таблото посредством специална стойка и се свързват към запалката на автомобила чрез зарядното в комплекта. Свързването към захранване е желателно, тъй като те притежават малка батерия, която не се характеризира с голяма издръжливост, и така устройството ще се изключи скоро след стартиране, изразходвайки малкото си енергия в режим на работа. Заснетите данни се съхраняват в карта памет, която трябва да поставите в камерата. Картите памет се предлагат отделно, като на пазара можем да срещнем и много модели камери, включващи такава като част от комплекта или подарък. Устройството записва данни докато не напълни картата, като след като си напълни паметта при предварителна настройка, може да започне да презаписва най-старите файлове, замествайки ги с най-актуалните. Данните, заснети от камерите, могат да бъдат преглеждани директно от устройството, както и да бъдат свалени на компютър. Това става или директно от картата, или чрез USB кабел. Това са основните функции на видеорегистраторите. Големият интерес към тях обаче, предизвика множество производители да ги включат сред предложенията си, като ги обогатяват с допълнителни екстри. Така днес се радваме на голямо разнообразие от варианти. Предлагат се видеорегистратори от марките AT, DOD, Prestigio, PNI, Garmin Dashcam, Transcend, Whistler, Mio и много други. Срещаме камери с цикличен запис, G-senzor, Wi-fi, DVR с две камери, камера с нощно виждане. Често срещан е и вариантът за видеорегистратор за кола с камера за задно виждане. В този случай получаваме две устройства в едно. Всяка от функциите предлага предимство и полза за потребителите.

Като обобщение можем да разграничим видеорегистраторите според няколко признака –дизайн, марка, брой камери, екстри, технически параметри. Според характеристиките си срещаме камери за кола с различен ъгъл на заснемане и леща, различни пиксели и резолюция, наличие на LED диоди и т.н.

Освен като самостоятелно устройство, срещаме DVR-ите и като част от функциите на многофункционални уреди. Сред предложенията ни ще срещнете навигация с DVR, таблет с видеорегистратор, мултимедия с видеорегистратор, черна кутия с функция за DVR, огледало с видеорегистратор.  Постарали сме се да обогатим гамата на предлаганите видеорегистратори, като ще срещнете оферти за най-бюджетни модели и такива за модели от най-висок клас. Уредите ни са продукт на доказали се производители, като многообразието ще задоволи всеки вкус. Всички наши модели предлагат ясна картина и запис, така че да осигурят качествено изпълнение  на функциите си. За техниката от тази категория предлагаме професионална консултация и сервиз за гаранционните устройствата.

No Comments Yet.

Leave a comment