Антирадар и радар детектор

Модерното общество и неговите нужди изискват непрекъснато движение. Днес почти всяко семейство притежава поне един автомобил. Трафикът в градовете и дори по извънградските пътища е наистина голям, особено в по-големите населени места. Прекомерното движение и „пренаселеност” с автомобили изисква по-специален и концентриран контрол от страна на органите на реда. Скоростните ограничения и забрани са често срещани и целят единствено безопасността на населението. За съжаление понякога пропускаме да забележим специалните указания за движение в дадени участъци и шофираме съобразно стандартните регулации при движение, без да осъзнаваме, че сме в нарушение. Точно тогава можем да бъдем засечени от уред за контрол на скоростта и регистрация на нарушение или от органите на реда, които използват такъв. Наказанието за подобни нарушения зависи от неговата степен и може да бъде глоба, отнемане на контролни точки, временно отнемане на свидетелство за управление и т.н. Разбира се, никой от нас не желае подобни проблеми и  всички се стараем максимално да спазваме правилата и регламента за движение. За съжаление, понякога бързаме твърде много, увлечение сме и има случаи, които ни карат да пропуснем някой знак за скоростно ограничение и в крайна сметка се налага да понесем своето наказание. За късмет развитието на технологиите работи в наша полза и пазарът предлага уреди, които могат да ни известят за наличието на система за регистриране на скоростни нарушения. В този случай ние можем да бъдем нащрек и да регулираме своевременно скоростта си на движение в синхрон с ограничението и да си спестим главоболията.

Органите на реда използват специализирани системи за регистриране на нарушения при трафика. Нарушенията на скоростни ограничения са най-често срещаните сред проявите при шофьорите. Ето защо се полагат концентрирани усилия това да се регулира. За целта са изобретени системи за регистрация на подобни нарушения. Това са т. нар. скоростни радари или трафик радари и камери за скорост. Някои устройства служат на органите за известие, че наближаващ обект се движи с превишена скорост, за да могат те да го спрат и да оформят документацията за нарушението. Други системи могат да работят самостоятелно, като при регистриране на обект, движещ се с по-висока от предварително зададена скорост, го заснемат. Материалите носят информация за дата, час, скорост на движение и от снимката могат да се изготвят съответните процедури въз основа на регистрационните номера на автомобилите. Други системи за контрол на скоростта са лазерните пистолети. Те се използват от КАТ за засичане на скорост на движещ се автомобил. При отчитане на превишена скорост, полицаят може да предприеме съответните действия.

Виждаме, че има разнообразие при използваните системи за регистрация на нарушения, свързани с превишаване на скорост. Такова обаче има и при уредите за предупреждение и защита от тях. Съществуват две основни разновидности при системите за защита от уреди за регистриране на скорост. Това са радар детекторите и антирадарите. Между тях има основна разлика. Радар детекторът служи за засичане на уред за регистрация на нарушение – радар или камера – и известяване за наличието на такъв. Когато шофьорът получи това предупреждение, трябва да регулира скоростта си според позволената за дадения участък. Антирадарът е система, която освен да извести има функция за защита от системите за сигурност. Тя противодейства на уредите за контрол, като ги неутрализира. По този начин те не могат да изпълнят функцията си за регистрация на обект в нарушение. Всяка държава има различна политика за използването на системи от двата вида.

радар детектор

Радар детектор или още познат като антирадар са изключително полезни за шофьорите. Те дават защита и гарантират спокойствие. Положили сме усилия да осигурим богат избор от модели за нашите клиенти, като предлагаме устройства на най-големите производители на детектори и антирадари. Сред офертите ни ще срещнете най-актуалните и най-популярни оферти от Snooper, Whistler, Stealth, Cobra, Kiyo, Escort. Гарантираме качество и отлична цена за продуктите от категория радар детектори.

No Comments Yet.

Leave a comment