Какви са ползите от парктроник за кола?

Системи за подпомагане на паркирането

Ако сте като 99% от шофьори, най-често срещаното нещо, с което понякога може да имате проблеми, е перфектното паркиране. Когато казваме перфектно, имаме предвид така, че да няма опасност да бъдете ударени, но и да остава достатъчно място до обектите около автомобила.

Много превозни средства днес имат ужасни "черни точки" и затрудняват шофьорите не само при завои, но и при паркиране. За да се улесните, вашият автомобил трябва да бъде оборудван със система за паркиране със сензори или система за подпомагане на паркирането чрез задна камера. Ако не разполагате с някое от тези устройства фабрично в автомобила си, не се притеснявайте.

За щастие, пазарът предлага доста достъпни парктроници със сензори и системи за паркиране, които може да се инсталират без никакви проблеми. Просто се доверете на коректен авто сервиз, където да извършат тази манипулация за вас. Сред продуктите за парктроник за кола ще откриете най-разнообразни варианти. Разликата между тях е първо в броя сензори. Предлагат се парктроник системи с четири и с осем сензора. Моделите с осем сензора са предназначени за монтаж отпред и отзад на автомобила 4x4. Това осигурява още по-голямо удобство, сигурност и улеснение за вас.  Освен по брой сензори, откриваме разлика и при функциите. Срещаме модели като звуков парктроник, паркроник с LCD дисплей - това са  базовите модели. Предлагат се варианти за безжичен парктроник с Bluetooth. При този вариант не се налага да се прави сложен монтаж с прекарване на кабели по дължината на цялата кола. Други варианти са парктроник с монитор, както и комплект парктроник с монитор и камера за заден ход. Тези варианти предлагат дори още по-голямо удобство. Имаме сигнализация от сензорите на парктроника, имаме образ от камерата за заден ход, който се появява на монитора в автомобила ни. Така ние получаваме пространствената ориентация и видимостта зад автомобила, които ни дават увереност да паркираме лесно и бързо дори на места, които могат да ни затруднят. Комбинирайки камерите за обратно виждане и сензорите за паркиране, се формират системите за подпомагане на паркирането. Те помагат на шофьорите лесно да преценят размера на мястото за паркиране, да се ориентират в пространството и да паркират правилно. Целта им е да информират водача и му "съдействат" при управлението на автомобила в пространството. Няма значение дали търсите място от страната на пътя или в паркинг – чрез системите за паркиране можете да бъдете уверени и спокойни при маневрирането.

Както споменахме, вариантите за парктроници и спомагателни системи при паркиране са много. Сред тях откриваме и най-функционални решения. Това са комбинирани модели като огледало за обратно виждане със система за паркиране, които включват страхотни функции на други устройства като навигация, видеорегистратор и т.н. Предлагат се устройства 6 в 1, които предлагат широк достъп до екстри за потребителя на съвсем изгодни цени. Тези комбинации ще ви спестят средства и пространство в автомобила. Ако трябва да закупите отделно видеорегистратор, огледало за обратно виждане, камера за заден ход, монитор за кола, навигация и парктроник и да ги монтирате в автомобила, освен, че ще утежните значително бюджета си, представете си как ще изглежда таблото на автомобила ви с всички тези устройства и техните захранващи кабели, приемници, стойки и аксесоари за закрепяне.

Системите за паркиране или парктроници са съвременни технологични решения, които носят голяма полза за потребителя. Те са изключително подходящи за начинаещи шофьори, за професионални шофьори, които трябва бързо да намират места за паркиране, за онези от нас, които живеят в голям град, където трафикът е огромен, както и за всеки, който желае лесно и безпроблемно да паркира автомобила си. Пактроникът е екстра, която имам място в колата на всеки от нас. Системите от този тип не изискват голям бюджет и са лесно достъпни и лесни за инсталация. Пазарът днес предлага най-разнообразни варианти, които ни осигуряват комфорт и спокойствие, когато сме зад волана.

Системи за паркиране и парктроник за кола

No Comments Yet.

Leave a comment