Мултимедия за кола

Мултимедията за кола е едно от най-функционалните технологични решения в автоелектрониката. Това е цялостно решение за музикалното и технологично оборудване на автомобила. Мултимедията за кола е съвкупност от функции, които най-често използваме в автомобила си, събрани в едно устройство. Използването, и като цяло наличието на тази екстра в автомобила, носи стил в интериора и комфорт в използването на различните екстри.

Основните функции на една мултимедия за кола са възпроизвеждане на музика, видео, изображения, FM радио, навигация (за устройства с GPS приемник). Музиката е характерна част от ежедневието ни и в почти всеки автомобил можем да открием плеър, радио, мултимедия или друг източник. Музиката е най-добрата компания за шофиране, както и най-подходящата. Устройствата с опция за видео възпроизвеждането вече са една по-добра и функционална версия. Това са уреди с екран, на който имате възможност да се насладите на любими филми и видеа. Радиото е функция, характерна за повечето плеъри, а навигацията е екстра, която дава наистина основни предимства. Днес почти всеки пътуващ си служи с навигация. Това е причината, поради която повечето потребители разглеждат наличието на навигация в колата като основно изискване. Тя е удобно, ефективна и изключително полезна.

По-голямата част от съвременните автомобили разполагат с фабрична мултимедия. И все пак някои желаят тя да бъде заменена с по-функционална такава, тъй като фабричните модели не разполагат с богат набор от екстри. За радост към настоящия момент на пазара можем да открием богат избор от предложения за заместители на тези фабрични медии. В нашата гама сме подбрали специални оферти за своите клиенти. Непрекъснато следим тенденциите и се стараем да предложим най-доброто. Постарали сме се да подберем най-стабилните производители, с които си партнираме, за да направим достъпни за вас широка гама, качество и ниска цена. Така продуктите от групата мултимедия за кола или вградена навигация, е една от най-богатите ни, към която сме силно концентрирани.

Мултимедийните системи за автомобил се различават по няколко основни признака. Ще ги разгледаме един по един.

На първо място мултимедиите се различават според вида си. Те биват две основни групи – единичен и двоен дин. Единичният дин е устройство с размера на стандартните аудио плеъри за кола, от който излиза екран с различна големина – 6.2”, 7”. Двойният дин е другият вариант с размер на два плеъра – уред с дисплей, който също може да бъде с различна големина – 6.2”, 7”, 10”. Единичният и двойният дин се предлагат в универсални размери, като за двойният дин се предлагат и специализирани медии за различните марки автомобили. Това е и второто разделение – универсални и специализирани мултимедии за кола.

Универсалните мултимедии разполагат със стандартни размери. Те могат да бъдат пригаждани към таблото на определен автомобил посредством специализирани адапторни рамки или панели. При тях наблюдаваме ограничение при функционалността, като при повечето универсални модели възможността за свързване на управлението от волана липсва. При специализираните модели няма нужда от панели или рамки. Те са със формата на таблото на модела автомобил, за който са предназначени. Повечето модели са с визия, максимално близка до тази на фабричната медия, подсветка с максимално съвпадение като цвят до оригиналната, както и възможност запазване на по-голямата част от функциите. Сред предложенията ни ще намерите подходящи продукти за повечето марки и модели - мултимедия за Mercedes W203, W211, W164, W163, медия за BMW E39, E46, E90, двоен дин за VW Polo, Passat, Toyota Corolla, RAV 4, други продукти за моделите на марки като Skoda, Audi, Fiat, Porsche и много други.

dvoen din za kola

От друга страна мултимедиите се различават по дизайн, производител, екстри, които притежават, големина на дисплея, технически параметри. Основната разлика при техническите показатели е операционната система. По този критерий медиите се разделят на мултимедии с Windows CE и мултимедия с Android. Първият вариант можем да наречен базовия. Той съдържа основните функции – навигация, радио, възпроизвеждане на музикални, видео файлове, изображения. Медията с Android е по-функционален вариант. Тя притежава Wi-fi модул с възможност за връзка с Интернет, опция за инсталиране и използване на приложения, 3G слот, предна камера DVR и т.н., в зависимост от модела.

Мултимедия за кола е един микс от функции, събрани в едно устройство. Освен че ще внесе стил в интериора на вашия автомобил, мултимедията ще ви предостави достъп до многообразие от функции.

[/mp_span] [/mp_row]

No Comments Yet.

Leave a comment